Bejelentkező űrlap

Köszönöm, hogy itt vagy

Látogatottság

ma69
Tegnap88
Ezen a héten936
Ebben a hónapban2637
Összes167814

Rendszer infó

  • IP címed: 34.204.179.0
  • Böngésződ: unknown
  • Verzió: unknown
  • Operációs rendszered: unknown

4
látogató néz éppen

2019. augusztus 18. (vasárnap) 21:28

03.28. Gödöllő K30 (37km_300m_Országúti teljesítménytúra_Gödöllői-dombság)

Gödöllő K30 tízedszer

Ez a teljesítménytúra biztos pontja minden évben a programjaimnak. Először 1996-ban indultam rajta és az évek során úgy alakult, hogy mindig el tudtam jutni, erre a tavaszi túrára. Valahol, a negyedik teljesítésnél határoztam úgy, hogy igyekszem minden alkalommal megjelenni itt.

 Az útvonal többször változott. Először Isaszeg - Nagytarcsa felé kellett mennünk. Abban a változatban volt a legtöbb szint (330 m) amely két komoly emelkedőt (nagytarcsai, kerepesi) tartalmazott. A következő évben a Hungaroringet érintettük, így ez volt a legrövidebb táv, a maga 29 km-ével. Később a 3-as útról Mogyoródra mentünk, majd végül kialakult a mai útvonal, mely a Gödöllő – Szada – Mogyoród – Fót – Csomád – Veresegyház – Szada – Gödöllő relációban fut. Ezt néha megvariálták fordított iránnyal, de az előnytelen volt a gyakori balra kanyarodások miatt. A táv így 37,5 km, a szint pedig 300 méter lett.
A teljesítménytúra rendezője a Margita TE, mely színvonalasan tartja ezt az eseményt. Még arra is ügyelnek, hogy minden évben más kitűzőket osszanak.
Idén az időjárás ismét a kegyeibe fogadott. Gyönyörű napsütés volt, némi szellővel. (A 10 év alatt egyetlen egyszer sem esett az eső.) Gödöllőn a kivezető úton nagy munkálatok folytak, de ezen hamar túl lehetett jutni és már másztam is a szadai hegyet. Ebből az irányból kissé lankásabbnak mutatkozik. Lefelé egy kissé „recegős” volt az út, de aztán javult a minőség. Lassan elkezdett ismét emelkedőbe átcsapni a lejtő, majd felkanyarodtam az M3-as autópálya mellé. Innen, még hihetetlennek tűnhet, de a balra felettünk futó emelkedős pálya fölött (!) nemsokára mi is átmegyünk. Aztán hosszú gurulás várt rám, de az útminőség miatt azért néha a fékkarokat is használtam. Fótra kedvező hátszéllel érkeztem. Az ellenőrző pont évek óta az Ybl Miklós által tervezett, a „historizmus” stílusában épült templom előtt van. Innen mellékutakon keveredtem ki a csomádi útra, amely mindig nagyon erős forgalmú. Két vasúti átjáró is van útközben, de az emelkedő szinte végig kitart. Aztán végre feltűntek Csomád házai és még előttük jobbra tértem. Itt eleinte nagyon jó az út, de ahogy elkezd igazán lejteni, alattomos lyukak tűnnek elő. Veresegyházát egy erős jobb kanyarral kezdtem. Ismét erősödött a forgalom. Egy lámpa megfogott, de utána jobbra kanyarodva lassan nekiláthattam a szadai hegynek. Párszor azt hihetné az ember, hogy már felért, de türelmesnek kell lenni. Aztán ezt is megmásztam és már zúdultam is be a célba. Ott aztán harapni és innivaló fogadott az elismerések mellett. Sőt, még egy kupát is kaptam a 10. teljesítésért. Azt mondták, hogy majd szóljak a 20.-nál is.

 

 

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj