Bejelentkező űrlap

Köszönöm, hogy itt vagy

Látogatottság

ma65
Tegnap113
Ezen a héten270
Ebben a hónapban3285
Összes221605

Rendszer infó

  • IP címed: 3.226.122.74
  • Böngésződ: unknown
  • Verzió: unknown
  • Operációs rendszered: unknown

4
látogató néz éppen

2020. február 26. (szerda) 18:16

07.01-03. Magyar-középhegység (218km_3990m_MTB teljesítménytúra_Börzsöny, Mátra, Bükk)

MAGYAR-KÖZÉPHEGYSÉG 1999.

 

            A történet július első hétvégéjének szombatján kezdődött. Már második alkalommal került megrendezésre a fenti elnevezésű, három napos hegyikerékpáros teljesítménytúra. Az útvonalak a tavalyihoz képest csak a Börzsönyben módosultak. A rendezésben pedig a Börzsönyi napon a Váci Reménységek Egyesülete adta a muníciót.

1. napBörzsöny

 A nagymarosi rajtnál 21 elszánt bicajos jelezte indulási szándékát, melyek közül 13, a teljes (3 napos) távra benevezett. A Duna-Ipoly Nemzeti Park előírásait betartva a hegység déli részén tekeregtek a bicajosok, kétszer érintve Királyrétet és Nógrádot. A furcsa nyolcas alakú kör így majd 80km hosszú volt 1200m szintemelkedéssel. A legnagyobb izgalmat Both Csabi eltört ülésbilincse okozta, de Horváth Norbi (rendező) segítségével ez a probléma is meg lett oldva. A legjobb időt Lenkei Péter érte el 5óra 7perces idejével. Csak egyetlen nevezőnek nem sikerült szintidőn belül beérnie. Némi pihizés után a „három napos” indulókat átszállítottuk Salgótarjánba. Este nagy vicc mesélés folyt.

 

2.   napMátra

            Reggel a Fő-térről indult a túra. Hét új harcos jelezte indulási szándékát, köztük egy lány is. Mindenképpen történelmi volt Jakab Ágnes Réka teljesítménye, mert ő volt a teljesítménytúra két éves ciklusának első hölgy résztvevője és teljesítője. A túra útvonala teljesen megegyezett a tavalyival, mely 92km hosszú volt 1400m szinttel. Az időre most sem volt panasz. Egyesek az útvonal mellet található Ilona-völgyi vízesésben is letusoltak. A múlt évi rekordot megdöntve a veszprémi Sótonyi Sándor és B. Horváth Géza tekerték a legjobb időt: 5óra 4percet. Összetettben Lenkei Peti volt a legjobb: 10óra 17perccel. Mindenki teljesítette az etapot. A szállás a recski suliban volt, ahol még bicajmosást is lehetett eszközölni. A viccmesélés most elmaradt.

3.   napBükk

            Sokan, (köztük én is) ezt a napot szeretem a legjobban. A legváltozatosabb és talán legvadregényesebb hegység. A szokásos indulókon túl, most nyolc új nevező volt. Mindenki igyekezett a lehető legkorábban útra kelni, mert igen csak meleg napnak néztünk elébe. A Katonasíroknál a „miskolci brigád” nagy fegyvertényt hajtott végre, mert végig ki tudtak tekerni. Ez mindenképpen meglepő volt. Legalább ilyen jól eső érzés volt látni a 13 éves Sótonyi Gyurit, aki lenyomta a 72kilométert az 1200 méter szintemelkedéssel. Ismét volt női teljesítő is, Géza felesége. A legjobb idő a „miskolci brigádé” lett (Balázs József, Magyar Károly, Vass Csaba Péter) : 4óra 10preces idővel. Az összetettet időkben Lenkei Péter volt a legjobb. A majd 240km-t, a 3800m szintemelkedéssel 15 óra 48 perc alatt tette meg.

            Mindenképpen megemlíteném még Komsa István nevét, aki a 98 és 99-es Magyar-Középhegység túrát is végig tekerte.

            Remélem idén is jó élményeink lesznek!

 

 

 

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj